fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Anastazija i boginja o skladu ženskog i muškog principa

„Svaka žena je boginja, kao što to kažu Daniela i Anastazija. Nadovežemo li se na ezoteričke tradicije drevnih kultura Egipta, Grčke, Tibeta ili Indije, vidjet ćemo da je žena bila ta koja je imala inicijacijsku snagu. Upravo žena može inicirati partnera u mističko iskustvo sjedinjenja kojim će u Svemir širiti visoke vibracije mira i ljubavi.

I stoga žena koja je postala jedno s boginjom u sebi, žena kao manifestacija boginje može uzdići svijet koji je njezina kreacija na viši stupanj svijesti“ – rekla je Andreja Varoščić Austin na zajedničkom predstavljanju Anastazije i Boginje u dvorani Chilloutka u Ilici 15, koja je u subotu bila pretijesna da primi sve koji su željeli doznati više o konceptu autentične ženstvenosti u serijalu „Zvonki cedar ruski“ Vladimira Megrea i knjigama „Put boginje“ Daniele Uzelac.

Postoje knjige koje nose čaroliju, a Anastazija je bila jedan od izvora inspiracije za serijal „Put boginje“, rekla je Daniela Uzleac  te zahvalila Andreji Varoščić Austin na prijevodu i objavljivanju serijala. Kako kaže Daniela Uzelac, u svijetu je nastala neravnoteža ženskog i muškog principa zbog čega strada Majka priroda, na što dramatično upozoravaju požari u Amazoni, Africi i Sibiru. „Ženski princip na Zemlju su donosili najveći proroci, a danas na radionicama osobnog razvoja svjedočimo kako ženski princip podiže svijest muškaraca,“ rekla je Daniela Uzelac i opisala kako se Roki, brutalni i destruktivni muški lik iz „Puta boginje“, pretvara u ostvarenog i kreativnog Diva, jednako kao što se preplašena i ponižena babuška može uzdići u osnaženu ženu, boginju.

„Daniela će reći da je nastupila ‘epoha ravnoteže’, vrijeme u kojemu žena ponovno budi svoj izvorni ženski princip. I mi danas svjedočimo buđenju boginje, buđenju njezine moći, moći koja seže u vječnost,  a koja će nas, parafrazirajući Goethea, uzdići u ljubavi u područje vječnoga stvaralaštva, na viši stupanj svijesti“, rekla je Andreja Varoščić Austin. Kako je spomenula, Anastaziju su prvi prihvatili ruski umjetnici i glumci, koji su u emotivnosti snažnog ženskog principa i pronašli novu inspiraciju. Danas, dvadeset i tri godine nakon prvog izdanja, Anastaziju poznaje cijeli svijet, a u mnogim zemljama osnivaju se imanja na rodnoj zemlji, zajednice koje na suvremen način žive tradicionalne principe odnosa prema prirodi. Međusobno upotpunjavanje muškog i ženskog principa Andreja Varoščić Austin opisala je u svom avanturističkom mističnom romanu „Posljednja ratnica Liburna“, koja se temelji na legendi o drevnim Liburnima. „O sljedećem romanu prerano je govoriti, ali pišem“, najavila je Andreja Varoščić Austin.

Daniela Uzelac najavila je dotisak prve knjige Puta boginje „Buđenje boginje“, koja je objavljena 2016. godine. Nakon nje objavljene su još dvije knjige „Puta boginje“, „Ritam boginje“ i „Div i Diva“, a očekuje se i četvrta knjiga „Puta boginje“, koja će se baviti odnosom muškog i ženskog principa na Balkanu.

Razgovor sa spisateljicama u dvorani Chilloutka završio je potpisivanjem knjiga te dogovorom za sljedeća viđenja i predstavljanja.

Sandra Pocrnić Mlakar; Foto: Siniša Sunara